КРИТЕРІЇ ПРОГНОЗУВАННЯ МІДНОГО ЗРУДЕНІННЯ У ТРАПАХ ВОЛИНІ - Мельничук, Віктор (Мінералогічний збірник, 2024)
Проаналізовано стратиграфічні, мінералогічні, петрохімічні, структурно-тектонічні, палеовулканологічні чинники і прямі розшукові ознаки локалізації мідного зруденіння в трапах Волині, за якими виділено 12 рудоносних полів. У них оцінено перспективні та прогнозні ресурси міді.