ЗОЛОТО З РУДОНОСНИХ ПОРІД ГАЙЧУРСЬКОЇ ДІЛЯНКИ (ЗАХІДНЕ ПРИАЗОВ’Я) - Сукач, Віталій; Ковальчук, Мирон; Вишневський, Олексій; Неживой, Сергій (Мінералогічний збірник, 2024)
Наведено дані з золотоносності Гайчурської ділянки у Західному Приазов’ї. Досліджено типоморфні особливості самородного золота з використанням електронно-мікроскопічного та мікрозондового аналізів. Визначено, що золото середньо- і високопробне, представлене, головно, ксеноморфними та геміідіоморфними зернами розміром 0,01–0,20 мм.