ОСОБЛИВОСТІ КРИСТАЛОМОРФОЛОГІЇ МАРМАРОСЬКИХ “ДІАМАНТІВ” ІЗ ЖИЛ У ФЛІШОВИХ ВІДКЛАДАХ КРОСНЕНСЬКОЇ СТРУКТУРНО-ФАЦІАЛЬНОЇ ОДИНИЦІ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ (РАЙОН НОВОГО БЕСКИДСЬКОГО ТУНЕЛЮ) - Вовк, Олександр; Занкович, Галина; Наумко, Ігор (Мінералогічний збірник, 2024)
Наведено нові відомості про кристаломорфологію мармароських “діамантів” із жил у корінних виходах пісковиків і аргілітів груборитмічного піщаного флішу нижньокросненської підсвіти палеогену. Відклади розкрито під час будівництва нової гілки Бескидського залізничного тунелю. Отримані дані засвідчують подібність досліджених кристалів за розвитком простих форм до багатогранників з інших місць поширення мармароських “діамантів”.