РЕЧОВИННИЙ СКЛАД БУРШТИНОНОСНИХ ВІДКЛАДІВ ЯК ІНДИКАТОР УМОВ БУРШТИНОНАГРОМАДЖЕННЯ - Криницька, Марія (Мінералогічний збірник, 2024)
Поклади промислового бурштину на Рівненщині генетично пов’язані з товщею осадових порід олігоцену. Літологічні характеристики бурштиновмісних відкладів у розрізі й за площею їхнього поширення мінливі, що свідчить про мілководність басейну седиментації.