МІНЕРАЛОГО-ГЕОХІМІЧНІ ЗАКОНОМІРНОСТІ САМООРГАНІЗАЦІЇ Й ЕВОЛЮЦІЇ КАРСТОВИХ ГІДРОГЕОЛОГІЧНИХ СИСТЕМ ЗОНИ ТЕХНОГЕНЕЗУ СОЛЯНИХ РОДОВИЩ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ - Дяків, Василь (Мінералогічний збірник, 2024)
У межах Стебницького й Калуш-Голинського родовищ калійних руд та Солотвинського родовища кам’яної солі внаслідок тривалих гірничодобувних робіт сформувалися карстові гідрогеологічні системи, які детально досліджують протягом останніх 15 років. Схарактеризовано типові гідрогеологічні та специфічні мінералого-геохімічні ознаки таких систем.