МІНЕРАЛОГІЧНА РОДИНА ЛАЗАРЕНКІВ ТА ЇЇ ВНЕСОК У РОЗВИТОК МІНЕРАЛОГІЇ (ДО 105-х РОКОВИН ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ КАТЕРИНИ ФЕДОРІВНИ СИДОРЕНКО ТА ЄВГЕНА КОСТЯНТИНОВИЧА ЛАЗАРЕНКА) - Матковський, О. (Мінералогічний збірник, 2024)
Наприкінці ХХ ст. в Україні мінералогічні дослідження проводила родина Лазаренків: подружжя Євген і Катерина, доньки Олена, Оксана, Наталія та Євгенія, зяті Володимир Мельников, Володимир Куделя, Володимир Шунько і Володимир Гольцев, племінник Ерік Лазаренко. Стисло проаналізовано їхній внесок у розвиток мінералогії і мінералогічної школи академіка Євгена Лазаренка.