ОСОБЛИВОСТІ МІКРОСТРУКТУРИ ТА МІНЕРАЛЬНОГО СКЛАДУ ЕОЦЕНОВИХ ПОРІД ПІВНІЧНО-ЗАХІДНОГО ШЕЛЬФУ ЧОРНОГО МОРЯ - Ревер, В.; Дацюк, Ю. (Мінералогічний збірник, 2024)
Уперше для відкладів еоценового віку північно-західного шельфу Чорного моря проведено електронно-мікроскопічні дослідження. Виділено сім основних типів мікроструктур порід: губчасту, лускуватих агрегатів у міжзерновому просторі, матричну, ламінарну, турбулентну, комірково-доменну та доменно-губчасту. Діагностовано окремі структурні елементи: каолінітові мікроагрегати, коколіти та їхні фрагменти, нитки синьо-зелених водоростей, мікропори, мікротріщини, окремі кристали кальциту, піриту, кліноптилоліту.