НАЙЯСКРАВІШІ СТОРІНКИ 75-РІЧНОЇ ІСТОРІЇ ГЕОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ЛЬВІВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ІВАНА ФРАНКА - Матковський, Орест; Павлунь, Микола; Сливко, Євгенія (Мінералогічний збірник, 2024)
Стисло проаналізовано передумови відкриття геологічного факультету, його історію і найважливіші досягнення протягом 1945–2010 років та останнього десятиліття (2011–2020). Схарактеризовано досягнення сформованих на факультеті наукових шкіл, найяскравіші здобутки співробітників факультету в наукових дослідженнях і підготовці високо-кваліфікованих фахівців-геологів та екологів, внесок випускників факультету в розвиток мінерально-сировинної бази України та інших держав. Наведено інформацію про останні зміни в структурі факультету.