ЗОЛОТОВМІСНІ МІНАЛИ У СКЛАДІ ІЛЬМЕНІТУ НОСАЧІВСЬКОГО РОДОВИЩА - Харитонов, Віталій; Харитонова, Таїсія (Мінералогічний збірник, 2024)
В ільменіті Носачівського родовища (Черкаська обл.) виявлено такі елементи-домішки, як Mn, Mg, Sc, V, Si, Nb, Al, Ca, Cu та Au. На підставі кристалохімічних правил доведено, що найсприятливішими для гетеровалентного ізоморфного входження у структуру ільменіту є мінали з Au5+.