МІНЕРАЛЬНИЙ СКЛАД АЛЮВІАЛЬНО-ПРОЛЮВІАЛЬНИХ ВІДКЛАДІВ ВЕРХІВ’ЇВ р. ТЕРЕК (ГРУЗІЯ) - Клевцов, Олександр; Васін, Антон (Мінералогічний збірник, 2024)
Наведено результати вивчення мінералів із шліхових проб алювіально-пролювіальних відкладів верхів’їв р. Терек (Грузія). Виділено чотири мінеральні асоціації: турмалін–топаз–кварц, пірит–магнетит, галеніт–халькопірит і халькопірит–турмалін. На підставі виконаних досліджень зроблено припущення про розвиток в апікальних частинах масивів мікроклінових гранітів, гранодіоритів процесів грейзенізації та наявність гідротермальних родовищ.