НАУКОВА ПЕРІОДИКА З МІНЕРАЛОГІЇ В УКРАЇНІ: НАПРЯМИ РОЗВИТКУ - Радченко, Анна (Мінералогічний збірник, 2024)
Стисло схарактеризовано три головні вітчизняні наукові періодичні видання мінералогічного спрямування: “Записки Українського мінералогічного товариства”, “Мінералогічний журнал” та “Мінералогічний збірник”. За допомогою контекстного аналізу назв видань за кілька років визначено основні тематичні акценти вміщених у них публікацій. Виконано порівняння з чотирма найбільш цитованими за даними наукометричної бази даних Web of Science Core Collection виданнями відповідної тематики. Окреслено перспективні напрями розвитку мінералогічної періодики в Україні.