СКУЛЬПТУРА ПОВЕРХНІ ВІДКОЛУ МЕТЕОРИТА ЧЕЛЯБІНСЬК (LL5) - Кичань, Н.; Гіріч, А.; Ширінбекова, С.; Сливінський, В. (Мінералогічний збірник, 2024)
Наведено результати електронно-мікроскопічного вивчення скульптури поверхні відколів світлого і темного різновидів, ударних чорних жилок та кори плавлення метеорита Челябінськ (LL5). Значне поширення в них структур крихкої і пластичної деформації, ударного нагрівання та ударного плавлення підтверджує високий ступінь ударно-метаморфічного перетворення речовини метеорита. Поширення і характер розташування продуктів земного звітрювання на відколах хондрита Челябінськ свідчать про його досить швидке окиснення за земних умов.