МІНЕРАЛЬНІ НОВОУТВОРЕННЯ НА КВАРЦОВИХ ЗЕРНАХ - Маметова, Л. (Мінералогічний збірник, 2024)
Досліджено появу новоутворень каолініту й дикіту на кварцових зернах пісковиків вугільних родовищ Донбасу. Зроблено спробу узгодити умови їхнього утворення з процесами деформації та гідратації кварцу.