ДЕЯКІ АСПЕКТИ ПРИРОДИ Й ЕВОЛЮЦІЙНОЇ СТРУКТУРИ ЗОНАЛЬНОСТІ ЗРУДЕНІННЯ ГІДРОТЕРМАЛЬНОГО КЛАСУ ТА ЇЇ ТЕОРЕТИКО-ПРИКЛАДНЕ ЗНАЧЕННЯ - Павлунь, Микола (Мінералогічний збірник, 2024)
Зональність зруденіння є важливою геолого-генетичною характеристикою гідротермальних родовищ. Наведено різні види і типи рудної зональності. Запропоновано ієрархічну характеристику зональності рудної формації (родовища) з погляду структурних рівнів організації речовини.